Kyrkoherde
Uppdaterades kl. 16:27 3 September 2015

Kyrkoherde

(Tillsvidare 100%)

Starrkärr-Kilanda församling ligger i den vackra Göta Älv-dalen, med närhet till och goda kommunikationer med Göteborg och Tvåstadsområdet. Med tåg eller bil från Göteborg tar det ca 30 minuter till Älvängen där församlingsexpeditionen ligger. I församlingen bor cirka 11 500 personer, de flesta i tätorterna Älvängen, Alafors och Nol. Drygt 70 % av dessa är medlemmar i Svenska Kyrkan. Här finns två landsortskyrkor och två distriktskyrkor vid Göta Älv. I tre av dessa firar vi söndagliga gudstjänster med mässan i centrum.

Vår kyrkoherde har efter 12 år hos oss fått ny tjänst som kyrkoherde i Göteborg och vi behöver en ny herde som vill utveckla och förnya församlingens liv tillsammans med ideella, förtroendevalda och ett 25-tal anställda medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Körkort och tillgång till egen bil är ett måste.

Vi söker dig

•    som har ett herdehjärta för församlingen
•    som också är en god förkunnare med Jesus Kristus i centrum
•    som har en stabil förankring i Bibeln och gärna också i den världsvida Kyrkans erfarenhet
•    som vågar ta utmaningen att hitta kyrkans roll i ett ständigt föränderligt samhälle
•    som är tydlig i sitt ledarskap och samtidigt lyhörd för andras erfarenheter
•    som är en god organisatör och har förmåga att skapa ett gott och förtroendefullt arbetsklimat 

Närmare upplysningar om kyrkoherdetjänsten lämnas av vice ordförande i kyrkorådet Kurt Nielsen tel 0705-33 22 43 samt komminister Mikael Nordblom tel 076-649 90 11.

Facklig representant: KyrkA, Anna-Lisa Saar, 070-515 00 22, anna-lisa.saar@kyrka.se

Ansökan skickas till Starrkärr-Kilanda församling, Box 83, 446 22 Älvängen eller via e-post starrkarr.pastorat@svenskakyrkan.se senast 4 oktober.

Vi undanber oss kontakter med rekryteringsföretag.
Starrkärr - Kilanda församling
Producerad av Mild Media